Tao van Poeh

zaterdag 23 maart 2013 om 12:04 uur

Een studiegenootje wees me een paar weken geleden op het boek ‘Tao van Poeh’, geschreven door Benjamin Hoff. Zo nieuwsgierig als ik ben heb ik het boek besteld en heb het eigenlijk in 1 ruk uitgelezen.

Tao van Poeh

Tao van Poeh

Het boek begon met het volgende oud Taoïstische gezegde: Een reis van duizend kilometer begint met een stap…. Dat is natuurlijk zo klaar als een klontje en ik vind het leuke ervan dat het je direct ongecompliceerd laat nadenken… Waarom moeten we alles vaak zo moeilijk, en daarom soms onbegrijpelijk, uitleggen voor de lezers van email die we versturen of aan de mensen met wie we in gesprek zijn? Het aardigste van eenvoud is zijn bruikbare wijsheid. Die zin is bij mij blijven hangen en ik ga proberen om dit voor mijzelf vaker toe te passen.

In het boekje wordt met regelmaat stilgestaan bij het feit dat eigenschappen van mensen of dingen om ons heen nooit te slecht, te gering of te nutteloos kunnen zijn. Het hangt er alleen maar vanaf wat je ermee doet. Het slechte kan een grondstof zijn voor het goede.

Mooie wijsheden; ik geloof erin dat het op de lange termijn niet verstandig is om vierkante deksels op ronde potjes proberen te draaien. Accepteer dingen hoe ze zijn en probeer van daaruit kansen en mogelijkheden te zien. Ik ga hiermee aan de slag! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *