Hier doe je het voor…

dinsdag 2 april 2013 om 20:11 uur

Twee weken geleden kreeg ik, tijdens een cursus Authentiek Leiderschap voor mijn opleiding in Buren, een opdracht voorgeschoteld die ik samen met collega student Alex van den Bersselaar uitgevoerd heb. De vraag die wij moesten beantwoorden luidde als volgt: Wat hoop je dat je collega’s tegen je zeggen op het moment dat je met pensioen gaat. Het lijkt een makkelijke vraag, maar hij zette me echt tot nadenken… Wat het moeilijk maakte is dat ik uiteindelijk maar 1 zin mocht gebruiken om de boodschap uit te drukken. Uiteindelijk was mijn antwoord, en dus de zin die ik het liefst uit de mond van mijn collega’s zou willen horen, als volgt: ‘Ik had onze tijd bij NowOnline voor geen goud willen missen’.

Afgelopen vrijdag was het toevallig de laatste dag als actief NowOnliner voor Erik de Kuijper. Ik heb Erik op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ontmoet op het moment dat ik daar als freelance docent werkzaam was. Erik was een kritische student en juist dat sprak me aan. Toen Erik op een gegeven moment vroeg of hij zijn stage bij NowOnline kon uitvoeren was mijn antwoord al snel positief. Erik voerde zijn opdracht naar tevredenheid uit van hemzelf, zijn begeleider van de HAN en ook van zijn collega’s bij NowOnline.

NowOnliner Erik de Kuijper

NowOnliner Erik de Kuijper

Toen Erik vervolgens ook zijn afstudeerperiode met succes uitgevoerd had, besloten we dat Erik zijn eerste fulltime job bij NowOnline kon starten. Een aantal jaar later kreeg Erik een relatie met zijn Duitse vriendin en hij nam uiteindelijk de beslissing om zijn liefde achterna te gaan en vertelde ons dat hij in Duitsland wilde gaan wonen. Een dappere beslissing, hij had groot gelijk! Op de dag van zijn afscheid bij ons, op 29 maart 2013, plaatste hij een bericht op de website van NowOnline waarin hij op zijn Eriks een ‘afscheidsverhaaltje’ schreef.

Eigenlijk vertelde deze boodschap precies de boodschap die ik tijdens de les probeerde samen te vatten met die ene zin…. Erik, oftewel Viking, bedankt!! Het ga je goed en de deur staat altijd voor je open om, vast en zeker, ook mooie verhalen te vertellen over je nieuwe werkgever EN de liefde van je leven!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *