De kunst van het vragen stellen

vrijdag 26 april 2013 om 16:13 uur

Zoals de titel al zegt; het stellen van goede vragen is een kunst op zich! Voor de opleiding heb ik met mijn subset (mijn werkgroep van 6 (mede)studenten) inmiddels twee bijeenkomsten achter de rug. Leonie Baltussen MBA neemt hierbij, als ‘special workforce’, aan de zijlijn plaats om ons te helpen met het ontwikkelen van de door ons gestelde leerdoelen.

Vragen stellen

Vragen stellen

Tijdens deze twee bijeenkomsten zijn wij erg druk geweest met het leren stellen van vragen. Da’s een makkie, toch?! 😉 Nee, juist niet…. ik weet van mijzelf dat ik een ster ben in het stellen van suggestieve vragen en juist dat wil ik afleren. Maar, “waarom wil je dat afleren”, hoor ik je vragen? Nou, hoe kan ik er echt achter komen wat er speelt of wat iemands mening is, als ik zelf bewust of onbewust, de persoon in kwestie bepaalde inzichten geef die zijn of haar beeld vertroebelen? Een erg leuk boekje dat ik hiervoor aan het lezen ben, is “De kunst van het vragen stellen”, van Willem Verhoeven. Het boek is niet te dik, makkelijk geschreven en leuk om te lezen!

Mocht je het zelf ook lezen, dan ben ik benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het me weten? Ik oefen ondertussen vrolijk verder! Elke dag dat ik onbewust een suggestieve vraag stel, kom ik een dag dichterbij de dag waarop ik ze alleen nog maar stel op momenten dat ik dat bewust doe, toch?! 🙂

One thought on “De kunst van het vragen stellen

  1. Hai Thiery,

    Na het lezen van je website, wil ik even mijn complimenten overbrengen.
    Ik lees je gedrevenheid door de regels heen en hoewel de blogs vooral geplaatst zijn in 2013, neem ik stiekem aan dat dat jouw gedreven niet minder is geworden. Klopt, dus is niet echt een vraag maar een aanname, dus volgens mij kan ik ook wel een klein boekje aanschaffen van Willem Verhoeven.

    Jouw reizen en jouw thrive naar dienstbaarheid en hoe je dat wilt vertalen in jouw eigen bedrijf is leuk om te zien. En ik geloof ook echt dat dit een key is om succesvol te zijn en te blijven. Dus Thiery, blijf je koers varen waar je naar toe wilt. En ik hoop dat jouw openheid ook veel openheid geeft met jouw samenwerkende partijen om website en applicaties tot het beste uit te laten komen!

    Hoewel deze site niet geheel up-to-date lijkt te zijn, vermoed ik wel dat je veel mensen blijft inspireren. Intern. In jouw bedrijf, alsmede in je (directe) omgeving.
    Thrive on 🙂

    ~ Danielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *